Hezky od podlahy

08.10.2018

Hezky od podlahy

Muzika k westernu patří jako cvičky k Baťovi a my se s vámi rádi o některé zajímavé kousky podělíme.

Pavel i já jsme založením rockeři s vlastními zkušenostmi z různých kapel, ale protože rock má kořeny ve všech prapůvodních stylech a protože – mám-li mluvit za sebe – hudbu nemá smysl nějak moc škatulkovat (hudba je prostě jenom dobrá nebo špatná), čím jsem starší, tím víc mám v oblibě i soudobou americkou „country“ scénu. Přirozeně se v ní míchá jižanský rock, blues, rock’n’roll a pop s klasickými prvky country / westernu / folku a vzniká tak super živelná směsice. A je v ní spousta slide guitar a to já rád :)

 

Muzika má být hlavně pro lidi, má bavit a být plná energie. A my nejsme žádní hudební kritici. Budeme s vámi sdílet, co nás zrovna napadne, že by mohlo být fajn a uvidíme :) Stejně tak platí pro vás – budete-li mít nějaké tipy, co si zrovna pustit k poslechu, dejte vědět, určitě to využijeme...

 

Tak čím dnes začneme? Něco od podlahy? Tož „ou kej“, jdeme na to :)  Kdo jste na nich byli na živo, tak jste asi slyšeli, že nejlepší skupina na světě je z Texasu! O kom asi mluvím? :) No a toto je jeden z nich sólově:

https://www.youtube.com/watch?v=D2KXQ9jOgZo

 

No a pak tu máme borca, který si umí kytaru vyrobit, málem ji pak zavařit a ještě k tomu se nebojí, pořádně se westernově oháknout - Justin Johnson:

https://www.youtube.com/watch?v=-YHltPQM_zE

 

No a závěrem partička z Kanady, o které fanoušci říkají, že to jde - že takto může vypadat moderní country, které je originální a přitom vychází z kořenů - The Dead South:

https://www.youtube.com/watch?v=B9FzVhw8_bY

 

Užívejte :)

 

YTI2Zm