Jazyk
Čeština
Váš nákupní košík
0 items
 

Recept na tento týden

 Autentický recept na ¨Frijoles refritos¨ - Mexické fazole

recept je určen pro 4 osoby


Ingredience:
Frijoles Mexicana-vařené fazole:
450g fazolí, Pinto, černých nebo vlašských
7 hrnků vody
1/4 lžičky pomletého římského kmínu
špetka kayánského pepře
2 stroužky utřeného česneku
4 lžíce sádla, výpeku ze slaniny, nebo jiného tuku
1/2 velké cibule, na drobno nakrájené

Frijoles refritos-smažené fazole:
4 lžíce sádla, výpeku ze slaniny, nebo jiného tuku
4 hrnky uvařených fazolí
1 lžička soli

Příprava:
Vařené fazole:
Přebrat fazole, vložit do vody a nechat je přes noc nabobtnat. Odstrnit všechny fazole co plavou nahoře a slít vodu. Přidat 7 hrnků čerstvé vody, koření a česnek. Vařit po 1 hodinu. Přidat ostatní ingredience a vařit další hodinu na velice pomalém ohni, až jsou fazole měkké, ale ještě drží pohromadě. Slít vodu a uschovat ji. (délka doby varu se bude trochu lišit podle druhu použitých fazolí)

Smažené fazole:
Na velké pánvi rozehřát tuk, přidat fazole a trochu tekutiny. Dobře fazole rozšťouchat, osolit je a vařit je tak dlouho, až se z nich stane hustá pasta.

P.S.: Fazole se uvaří rychleji, když se přivedou do varu, sejmou s ohně a přikryté se nechají stát po 1 hodinu (což nahradí namočení fazolí přes noc). Potom se slijí a uvaří podle receptu. Pro ty, co mají velice tvrdou vodu je dobré přidat 1/4 lžičky jedlé sody do vody na vaření.